Skarpnes 30 snekken ligger tørt under jernbanebroen som krysser over Drammenselven. På rekka står Helge og jobber med taket. I byssa har Patricia satt på kaffe, og i hekken flagges det for Texas USA.

Flagg fra Texas USA

Er du en av de som har stusset over en snekke med flagg fra Texas USA? Det er ekteparet Helge Christoffer Englund, 72 år og Patricia Englund, 64 år som har tatt turen over Atlanterhavet til gamlelandet. Siden slutten av juni har de holdt til langs kysten i Norge, fra sommerens hjemmehavn Holmen Motorbåtforening og ned til Kragerø og Risør. Inne i snekken har de innredet hele kahytten til en romslig dobbeltseng, mens akterkabinen er utnevnt til walkin closet.

’Patricia, det må være deg som er fra Texas da?’

’No no, you are actually wrong, it’s Helge that are the Texan, I’m the Norwegian’, sier hun og smiler.

IMAG2584

Helge forteller om kystlinjen i Texas, og hvor unik skjærgård vi har langs kysten i Norge og Sverige. Praten går i løst og fast, om Helge, som opprinnelig kommer fra Eggedal, hvor han på slutten av andre verdenskrig lærte å tråkke sine første skritt til det ble utenriksfart fra ungdommen av, alt fra store cruiseskip til seismikkskip og tråling. Han bosatte seg i Texas 2006, hvor han traff Patricia i 2009.

’Patricia, som båtmann og naturpatriot må spørre deg om første gangen du kom til Norge. Hvordan opplevde du det?’

’Like a fairytale! When we broke the clouds flying towards the Norwegian airport, it was breathtaking looking at the mountains, the clear green from the farms and large areas of woods, and the beautiful coast. It took me back to my childhood days and my picture of how a fairytale country must look like. I simply love the Norwegian nature.’

IMAG2588

Ekteparet har siden 2011 valgt å bruke sommeren i båt. En boform hvor man er fleksibel og unngår de norske boprisene. Noe som passer bra om man ferierer langs kysten i Norge og Sverige. I år ble det bare norskekysten. Sverige ble utelatt denne gangen, i påvente av hva som skjer med det svenske forbudtslinjen mot septiktømming til vann. Synd i følge Helge, siden de svenske havnene ofte har et bedre tilbud for sine båtgjester, som dusj og vaskemaskin

8 august går ferden videre til Polen og deres ferieleilighet der, før kursen igjen settes hjem til Texas i September. Vi ønsker de lykke til på reisen og ser de mer enn gjerne igjen til neste år.

 

Kontakt oss

Båtforeningen midt i byen

logo elvebyen ny

logo

Kommende arrangementer

Ingen hendelser


Del denne siden:
Del p Facebook Del p Twitter Del p LinkedIn Del p Google+

Innhold © Holmen Motorbåtforening. Webløsning 2017 av Web Norge